Fritstående dobbeltmarkiser til det lille hus i Vestjylland

Syncra markiser, også kaldt den fritstående markise, er mere og mere brugt på de danske terrasser.

Nogle steder pynter den traditionelle markise måske ikke helt perfekt... eller måske er muligheden for en ordentlig frihøjde bare ikke til stede. Det kan også være ældre huse, som måske ikke har et murværk, som kan klare belastningen og trykket fra de store markiser - Her kommer de fritstående markiser ind i billedet.

Hos den unge familie, med tre børn, har de fået lavet en ny tilbygning, som er bygget skråt på det eksisterende hus. De har ingen problemer med varmen inde i huset, men efter den nye tilbygning og garage kom til, har familien pludselig fået den dejligste lukkede terrasse, med sol og læ hele dagen lang. Desværre blev det så godt, at det faktisk blev for varmt og nærmest ulideligt at opholde sig i den dejlige krog og her kom vi ind i billedet.

Den store markise er monteret i vinkelbeslag på husmuren. Den store markise er monteret i vinkelbeslag på husmuren.
Et stort område af terrassen bliver overdækket når markisen er slået ud! Et stort område af terrassen bliver overdækket når markisen er slået ud!
Den sandfyldte sokkelkasse fungerer også som bænk Den sandfyldte sokkelkasse fungerer også som ekstra siddepladser
Markisen er bygge til hygge Markisen er bygge til hygge
Dagene bliver længere når duggen holdes væk! Dagene bliver længere når duggen holdes væk!
Grillsæsonen bliver forlænget en del når man kan sidde under markisen! Grillsæsonen bliver forlænget en del når man kan sidde under markisen!

Tanken havde hele tiden været, at markisen skulle monteres på muren – helt traditionelt. Men da huset står skråt ville den ikke rigtig løse problemet helt optimalt.

Her var vores fritstående dobbelt-markise verdens bedste løsning – vi konstruerede et vinkelbeslag til husmuren for at få markisen rettet op og byggede derfra markisen 4 meter ud imod haven og 3 meter ud til hver side.

24 kvm. overdækket hygge-område med plads til både spisebord og hygge i lounge møblerne

I stedet for at grave i jorden og støbe stolpen ned, har vores ingeniør tegnet en sokkelkasse, som er fyldt med sand, til at give samme belastningsevne som en støbning ville have givet. For at udnyttet kassen har vi monteret det lækreste træ på toppen så den nu pludselig har en funktion som bænk.

Hvem kan ikke se sig selv sidde der under Faber markisen mens solen bager eller regnen rammer dugen.

Vi elsker markiser!

Gratis opmåling og uforpligtende tilbud Få et uforpligtende konsulentbesøg og rådgivning, eller fremvisning af produkter i dit hjem eller virksomhed. Læs mere